Recept

Plněná jehněčí kýta

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37832
Kategorie: Maso

Ingredience

40 g Ančovička - filety
2 kg Jehněčí kýta
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 ml Víno bílé
150 ml Vývar jehněčí
Nádivka
4 stroužek Česnek
30 g Máslo čerstvé
250 g Špenát listový čerstvý
60 g Strouhanka
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 075kJ
2% Sacharidy 8 g
66% Tuky 49 g
30% Sodík 604 mg
103% Bílkoviny 58 g

Plněná jehněčí kýta postup přípravy receptu:

1

Nádivka: v hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme drcený česnek a 2-3 minuty jej smažíme. Přimícháme nasekaný špenát, podle chuti osolíme, opepříme a smažíme ještě 1 minutu. Přidáme strouhanku a necháme vychladnout. Směs spojíme vejcem.

2

Nádivkou naplníme vykostěnou kýtu. Zajistíme ji tenkými jehlicemi.

3

Maso vložíme na pekáč s roštem a 15 minut pečeme v předehřáté troubě při 200 °C. Obrátíme je, pokud používáme teploměr, zapíchneme jej do masa a pečeme dalších 15 minut.

4

Z pekáče slijeme tuk, přilijeme víno a přidáme ančovičky. Kýtu volně přikryjeme fólií, teplotu v troubě snížíme na 180 °C (plyn 4) a maso pečeme ještě 1 1/2 hodiny, až je šťáva z masa narůžovělá. Teploměr by měl ukazovat 75-80 °C.

5

Maso vyndáme z trouby, volně je zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.

6

Výpek dolijeme do 300 ml vývarem. Šťávu nalijeme na pekáč, přivedeme k varu a mícháme, aby se rozpustily připečeniny. Osolíme, opepříme a přecedíme do vyhřátého omáčníku. Kýtu podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept