Recept

Jehněčí kýta po řecku

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 230 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 37834
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 kg Jehněčí kýta
3 g Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
20 ml Šťáva citrónová
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 047kJ
1% Sacharidy 2 g
68% Tuky 51 g
28% Sodík 568 mg
109% Bílkoviny 61 g

Jehněčí kýta po řecku postup přípravy receptu:

1

Do kýty uděláme drobné zářezy a do každého vložíme plátek česneku.

2

Jehněčí kýtu osolíme a opepříme, dáme s rozmarýnem do pekáče a pokropíme citronovou šťávou.

3

Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 220 °C, až je maso dohněda. Teplotu v troubě snížíme na 140 °C, pekáč přikryjeme a 3 1/2 hodiny pečeme, až je maso velmi měkké. Potom je necháme 10 minut stát.

4

Kýtu vyndáme z pekáče, z vypečené šťávy sebereme všechen tuk. Šťávu ochutnáme, dokořeníme a přecedíme do omáčníku. Maso vykostíme a krájíme na porce, ozdobíme rozmarýnou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept