Kančí roláda plněná mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí roláda plněná mletým masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37837 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
100 ml | Hovězí vývar základní |
5 ks | Jalovec |
1,2 kg | Kančí bok |
2 ks | Klobása vepřová |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
400 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Víno červené |
200 ml | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 293,3mg |
Draslík | 456,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 115,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Klobása vepřová, Kmín drcený, Sůl, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jalovec, Kančí bok, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí roláda plněná mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme. |
2 | Klobásu nakrájíme na kostičky, houby nakrájíme, povaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme. |
3 | Nádivku připravíme smícháním mletého masa, vajec, klobásy, hub, mouky, soli a pepře. |
4 | Na plát bůčku naneseme dobře promíchanou nádivku, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a posypeme kmínem. |
5 | V pekáči na sádle orestujeme cibuli, přimícháme rajčatový protlak, přimícháme vodu a do směsi vložíme roládu. Podlijeme ji vínem, přisypeme petrželovou nať, kuličky jalovce a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |
6 | Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku. |