Základní vinná omáčka se šalotkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Základní vinná omáčka se šalotkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3784 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
250 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 439,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Základní vinná omáčka se šalotkami postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme šalotku na kolečka, přidáme pepř, česnek na plátky a snítku rozmarýnu. Opékáme asi 3 minuty. Přilijeme ocet a povaříme do zhoustnutí. |
2 | Doplníme vínem a vývarem, necháme probublávat a odpařit na 250 ml. Přecedíme nebo vyndáme česnek a rozmarýn, osolíme a přidáme máslo. Výborné například k masům. |