Kebab s hovězí kýtou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab s hovězí kýtou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 37840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
500 g | Hovězí kýta |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Marináda | |
---|---|
10 g | Estragon |
2 polévková lžíce | Hořčice |
125 ml | Olej olivový |
120 g | Šalotka |
90 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 707,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí kýta, Sůl, Estragon, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Hořčice, Olej olivový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab s hovězí kýtou postup přípravy receptu:
1 | Z přísad smícháme marinádu, dáme do ní kostky hovězího maso a dobře promícháme. Přikryjeme a necháme alespoň 2 hodiny chladit. |
2 | Kousky masa a výseče cibule střídavě napichujeme na jehly. Osolíme, opepříme a opékáme podle chuti: krvavé maso 2-3 minuty, středně propečené 3-4 minuty a dobře propečené 4-5 minut. |