Kebab z vepřové pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab z vepřové pečeně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37842 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Ananas |
160 g | Cibule |
150 g | Paprika červená |
500 g | Vepřová pečeně |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 g | Fenykl obecný |
40 ml | Limetka |
90 ml | Olej slunečnicový |
90 ml | Omáčka sójová |
5 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 630,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 10,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cibule, Paprika červená, Vepřová pečeně, Česnek, Cukr krupice, Fenykl obecný, Limetka, Olej slunečnicový, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab z vepřové pečeně postup přípravy receptu:
1 | Smícháme z přísad marinádu. Vložíme do ní na kostky nakrájené maso, kousky papriky, výseče cibule, kousky ananasu a dobře promícháme. Zakryjeme a necháme alespoň 2 hodiny chladit. |
2 | Maso napichujeme na jehlu střídavě s kousky papriky, cibule a ananasu. Kebab potřeme zbylou marinádou. Opékáme jej 4-5 minut z každé strany, aby maso bylo dobře propečené. |