Jehněčí plec s bylinkovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí plec s bylinkovým máslem
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 37844 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kg | Jehněčí plec |
Bylinkové máslo | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
90 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Máta |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
Štáva | |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Víno červené |
150 ml | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 243,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 146,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí plec, Česnek, Máta, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Mouka pšeničná hladká, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí plec s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Bylinkové máslo: smícháme máslo s drceným česnekem, nasekaným tymiánem, mátou, petrželkou, podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Uděláme do masa v pravidelných vzdálenostech zářezy, do nich vetřeme trochu bylinkového másla. Zbylým máslem potřeme povrch masa. |
3 | Plec vložíme na pekáč s roštem, pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C. |
4 | Ztlumíme oheň na 180 °C a pečeme 20 minut na každých 500 g váhy. Teploměr by měl ukazovat 75-80 °C. Maso vyjmeme z trouby, volně zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát. |
5 | Šťáva: z pekáče slijeme kromě 1 polévkové lžíce všechen tuk. Pekáč postavíme na sporák, nasypeme mouku, mícháme a 2 minuty ji necháme osmažit. Přilijeme víno a vývar a 2-3 minuty zvolna vaříme. Ochutnáme, dokořeníme, přecedíme. Maso podáváme se šťávou. |
Poznámka
1