Recept

Jehněčí plec s bylinkovým máslem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 37844
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kg Jehněčí plec
Bylinkové máslo
2 stroužek Česnek
90 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Máta
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
Štáva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
150 ml Víno červené
150 ml Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 681kJ
1% Sacharidy 4 g
48% Tuky 36 g
29% Sodík 572 mg
120% Bílkoviny 67 g

Jehněčí plec s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Bylinkové máslo: smícháme máslo s drceným česnekem, nasekaným tymiánem, mátou, petrželkou, podle chuti osolíme a opepříme.

2

Uděláme do masa v pravidelných vzdálenostech zářezy, do nich vetřeme trochu bylinkového másla. Zbylým máslem potřeme povrch masa.

3

Plec vložíme na pekáč s roštem, pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 200 °C.

4

Ztlumíme oheň na 180 °C a pečeme 20 minut na každých 500 g váhy. Teploměr by měl ukazovat 75-80 °C. Maso vyjmeme z trouby, volně zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.

5

Šťáva: z pekáče slijeme kromě 1 polévkové lžíce všechen tuk. Pekáč postavíme na sporák, nasypeme mouku, mícháme a 2 minuty ji necháme osmažit. Přilijeme víno a vývar a 2-3 minuty zvolna vaříme. Ochutnáme, dokořeníme, přecedíme. Maso podáváme se šťávou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept