Recept

Bramborové dortíčky s liškami a hlávkovým salátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37846
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

800 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
200 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1,5 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
30 g Rajčata sušená sterilovaná
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
200 g Salát ledový
2 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
100 g Sýr Niva (Rokfór)
zálivka na salát
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kapary
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 970kJ
11% Sacharidy 40 g
27% Tuky 20 g
40% Sodík 795 mg
35% Bílkoviny 20 g

Bramborové dortíčky s liškami a hlávkovým salátem postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory ve slupce rozkrojíme, poklademe na plech a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme je přibližně 35-40 minut. Upečené brambory oloupeme a dáme do mísy. Přidáme omytou, drobně pokrájenou pažitku, nastrouhaný plísňový sýr, mletý bílý pepř, máslo, promícháme a rozšťoucháme nahrubo vidličkou.

2

Ledový salát omyjeme a necháme listy odkapat. Připravíme zálivku: do mísy dáme drobně pokrájený omytý čerstvý kopr, cukr, citronovou šťávu, extra olivový olej a vše vyšleháme. Pak přidáme lžíci naložených kaparů. Salát dáme do mísy, pokapeme zálivkou a promícháme. Sýr Hermelín pokrájíme na malé trojúhelníčky.

3

Očistíme a omyjeme lišky, pokrájíme je na malé kousky, ale malé 1-2cm plodnice necháme vcelku. Cibuli a česnek očistíme a drobně pokrájíme.

4

Omytá rajčata spaříme horkou vodou, pokrájíme je na kostičky a dáme do mísy. Přidáme k nim nadrobno pokrájená sušená rajčata, 2 lžíce oleje ze sušených rajčat a drobně pokrájený omytý rozmarýn. Vše promícháme.

5

V pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Když začíná mít zlatou barvu, přidáme lišky, které vydusíme z vody. Pak je osolíme, opepříme a smažíme dozlatova přibližně 4-5 minut. Přidáme k nim všechna rajčata s rozmarýnem, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 3 minuty.

6

Na talíře dáme kulaté tvořítko, vysoké alespoň 6-8 cm, do kterého na výšku asi 2 cm natlačíme bramborovou směs, na ni položíme směs lišek do výšky též 2-3 cm, zakryjeme je znovu bramborovou směsí a tvořítko vytáhneme. Vzniklý dortík ozdobíme lžící lišek s rajčaty a plátkem sýru typu Hermelín.

7

Okolo dortíků položíme ozdobně listy salátu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept