Valencijské piškoty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valencijské piškoty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3785 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Cukr krupice |
4 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
700 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 618,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Olej rostlinný, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valencijské piškoty postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Nejprve ušleháme vejce s olejem. Olej přiléváme pomalu, tenkým pramínkem. Poté stejně zašleháme mléko, přidáme cukr, citronovou kůru a dle chuti skořici. Všleháme mouku, mleté mandle a na závěr kypřicí prášky. Těsto musí být hladké a tekuté. |
3 | Vlijeme do podlouhlých formiček (zaplníme je z poloviny). |
4 | Upečeme dozlatov cca 15min a podáváme posypané cukrem a skořicí. |