Recept

Obložené žemle s dušenými houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37851
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Anglická slanina
3 ks Česnek
4 ks Cibule
100 g Houby sušené
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1,5 polévková lžíce Máslo bylinkové
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
100 g Salát listový Dubáček
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 629kJ
16% Sacharidy 58 g
83% Tuky 62 g
21% Sodík 423 mg
38% Bílkoviny 21 g

Obložené žemle s dušenými houbami postup přípravy receptu:

1

Směs promytých sušených hub namočíme do vlažné vody na 30 minut. Pak houby scedíme a necháme okapat.

2

Očistíme jarní cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme nadrobno. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky. Listy salátu Dubáček důkladně omyjeme a vysušíme.

3

V pánvi na 1 lžíci rozpáleného másla osmažíme anglickou slaninu, pak ji vyjmeme a odložíme do misky. Na tom samém omastku zpěníme jarní cibulku s česnekem, přidáme houby, osolíme, ochutíme pepřem, kmínem a dusíme do doby, až se z nich odpaří všechna voda (10 minut). Pak na ně přilijeme smetanu a za častého promíchání je vaříme asi 5 minut. Do doby, až začnou houstnout.

4

Pánev s houbami odstavíme z plotny, přimícháme omytou, drobně pokrájenou pažitku.

5

Nahřáté teplé velké žemle rozkrojíme, vnitřek vydlabeme, žemle potřeme bylinkovým máslem, do každé vložíme 1 list salátu, pak je naplníme dušenými houbami, položíme 2 kolečka rajčete, list salátu, zakryjeme druhou vydlabanou polovinou žemle a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept