Pytlácký guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pytlácký guláš
Pytlácký guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 37853 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 g | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb konzumní |
6 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 ks | Feferony |
1 kg | Houby čerstvé |
500 g | Hovězí maso přední |
500 g | Játra hovězí |
30 g | Kari koření |
10 g | Kmín celý |
10 g | Majoránka |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Nové koření celé |
2 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
20 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 290,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 14g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citrony, Feferony, Hovězí maso přední, Játra hovězí, Kari koření, Kmín celý, Majoránka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pytlácký guláš postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme bobkový list, nové koření, na kostky nakrájený česnek, majoránku, kmín, kari koření, na kolečka nakrájené feferonky, na kostky zázvor, pepř celý, zalijeme olejem, naskládáme na kolečka nakrájený citron, dobře promícháme a odložíme na celou noc na chladném místě odležet. |
2 | V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, zprudka osmahneme, vysypeme houby, posypeme mletou paprikou, zamícháme, naskládáme naložené maso, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme asi 30 minut. Játra umyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme je do hrnce s masem a houbami a necháme zas vařit přibližně 20 minut. Do hrníčku na struhadle nastrouháme chléb, zalijeme trochou vývaru, aby se rozmočil. Na rozehřátou pánev nasypeme mouku, kterou nasucho vypražíme, přidáme sádlo, ještě chvilku osmažíme, vysypeme do guláše, aby se zahustil. Namočený chléb vymačkáme z vývaru a dáme ho do guláše. Povaříme 20 minut, nakonec posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti dochutíme solí a mletým pepřem. |
Poznámka
Pytlácký guláš podáváme teplý s houskovým knedlíkem, ale chutná také s čerstvým chlebem.