Opilé švestky s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé švestky s parmskou šunkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37855 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
90 ml | Likér mandlový - Amaretto |
1 ks | Pažitka |
120 g | Šunka parmská |
200 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 456,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilé švestky s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky vložíme do misky a zalijeme mandlovým likérem, necháme 12 hodin naložené. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
2 | Každý plátek parmské šunky naplníme vždy jednou švestkou, zabalíme a závitek sepneme párátkem. |
3 | Plech vyložíme pečícím papírem, klademe na něj závitky z parmské šunky a pečeme v předehřáté troubě 15 minut. |
4 | Po upečení servírujeme na připravené talíře a sypeme najemno nasekanou pažitkou. |