Pochoutka z kance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pochoutka z kance
Pochoutka z kance
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 37856 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
50 g | Chléb konzumní |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
500 g | Kančí maso |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
0,5 l | Pivo tmavé 13% 4,4% obj. |
30 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kančí maso, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 13% 4,4% obj., Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pochoutka z kance postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, celer, petržel, podusíme do zpěnění. Maso prošpikujeme slaninou, potřeme máslem, položíme na pánev se zeleninou a z každé strany dobře opečeme. Následovně vložíme nastrouhaný česnek, zalijeme pivem a vývarem a pod poklici v troubě, za stálého podlévání dusíme doměkka 120 minut. Hotové maso vyjmeme z hrnce, přidáme hořčici, zahustíme nastrouhaným chlebem, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Měkké maso nakrájíme na úhledné porce. |
Poznámka
Pochoutku z kance podáváme teplou, na teplém talíři s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a politou vlastní šťávou. Ozdobíme plátkem citrónu.