Borůvková omáčka na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvková omáčka na víně
Borůvková omáčka na víně
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 37859 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice |
250 g | Kompot borůvkový |
3 ks | Mandarinky |
3 dl | Víno červené |
20 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 301,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 491,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kompot borůvkový, Mandarinky, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvková omáčka na víně postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vylijeme kompot, nastrouhaný zázvor, šťávu z citrónu a mandarinek, hořčici, zalijeme dobrým červeným vínem, dobře rozmixujeme. Omáčku nakonec dochutíme podle potřeby cukrem a ještě promixujeme. |
Poznámka
Omáčku servírujeme studenou, nepodáváme na společném talíři s jídlem. Ozdobíme mátou nebo plátkem pomeranče.