Jednoduchý recept

Fenyklová vřetena

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 37861

Ingredience

15 g Citronová kůra
300 g Cukr moučkový
30 g Cukr skořicový
20 g Fenykl obecný
250 g Mouka pšeničná hladká
25 g Mouka pšeničná hrubá
5 g Skořice mletá
20 g Tuk
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 031kJ
25% Sacharidy 91 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 77 mg
21% Bílkoviny 12 g

Fenyklová vřetena postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého nařežeme proužky dlouhé asi 10 cm. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a proužky na plech vyskládáme vedle sebe. Posypeme fenyklem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Plech vyndáme a ještě horké, dokud jsou pružné, proužky těsta navineme šikmo na rukojeť vařečky, čímž vzniknou vřetena. Opatrně sundáme, poklademe na talíř a necháme vychladnout.

2

Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept