Fenyklová vřetena - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklová vřetena
Fenyklová vřetena
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 37861 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
15 g | Citronová kůra |
300 g | Cukr moučkový |
30 g | Cukr skořicový |
20 g | Fenykl obecný |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
25 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 g | Skořice mletá |
20 g | Tuk |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 207,6mg |
Draslík | 131,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Fenykl obecný, Skořice mletá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklová vřetena postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého nařežeme proužky dlouhé asi 10 cm. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a proužky na plech vyskládáme vedle sebe. Posypeme fenyklem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Plech vyndáme a ještě horké, dokud jsou pružné, proužky těsta navineme šikmo na rukojeť vařečky, čímž vzniknou vřetena. Opatrně sundáme, poklademe na talíř a necháme vychladnout. |
2 | Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat. |