Kapusta pečená s vepřovými játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta pečená s vepřovými játry
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3787 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Játra vepřová |
600 g | Kapusta hlávková |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 255,9mg |
Draslík | 885,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 191,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra vepřová, Kapusta hlávková, Majoránka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta pečená s vepřovými játry postup přípravy receptu:
1 | Kapustu uvaříme do poloměkka a umeleme ji na strojku nebo ji usekáme. |
2 | Přidáme umletá játra se slaninou a cibulí, česnek utřený se solí, ušlehaná vejce a koření. Zahustíme strouhankou. |
3 | Směs dáme do zapékací mísy a pečeme asi půl hodiny. |
4 | Podáváme s brambory. |