Kančí roláda s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí roláda s houbami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37870 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
120 g | Houby čerstvé |
400 ml | Hovězí vývar základní |
2 kg | Kančí bok |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
80 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 359,7mg |
Draslík | 841,2mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 113,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 112,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kančí bok, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí roláda s houbami postup přípravy receptu:
1 | Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. |
2 | Rohlíky a houby nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme, uvařené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme a vše smícháme v míse spolu s rozšlehanými vejci, solí a pepřem. |
3 | Směsí potřeme plát masa, zabalíme a převážeme potravinářským provázkem. |
4 | V pekáči zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na plátky, přidáme roládu, posypeme ji drceným kmínem, osmažíme ze všech stran, zasypeme paprikou, necháme ji zpěnit. K masu přidáme celý pepř, nové koření, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |
5 | Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku. |