Recept

Uzená šunka na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37875

Ingredience

2 ks Badyán
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Fenyklová semínka
10 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Víno červené
2 stroužek Česnek
2500 g Šunka uzená
Marináda
4 polévková lžíce Džem brusinkový
1 kávová lžička Ocet vinný červený
1 kávová lžička Paprika mletá uzená
0,5 polévková lžíce Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 934kJ
2% Sacharidy 9 g
72% Tuky 54 g
0% Sodík 3 mg
74% Bílkoviny 41 g

Uzená šunka na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce vlijeme vodu, přidáme červené víno, cibuli rozkrojenou na polovinu, česnek, badyán, koriandr, pepř, fenykl, nakonec do vody ponoříme uzenou vepřovou šunku.

2

Přivedeme k varu a vaříme asi 180 minut.

3

Mezitím v misce smícháme brusinkový džem, mletou skořici, mletou uzenou papriku a vinný ocet. Promícháme vše, až vznikne jemná omáčka.

4

Uvařenou šunku vyjmeme z hrnce, kůži na povrchu nakrájíme do mřížek a pomocí nože do kůže zapícháme hřebíček.

5

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, šunku vložíme na plech vyložený alobalem a přelijeme připravenou omáčkou. Poté pečeme asi 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept