Tyčinky anýzové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyčinky anýzové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37877 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
15 g | Anýz celý |
50 g | Cukr moučkový |
140 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 181,7mg |
Draslík | 56,5mg |
Vláknina | 876,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz celý, Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyčinky anýzové postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme žloutek, máslo a vypracujeme hladké těsto, necháme chvíli v chladu odležet a pak jej vyválíme na tenký plát. |
2 | Plát těsta přendáme na plech, žloutek rozkvedláme s troškou vody a potřeme jím těsto. Přímo na plechu rozřežeme na tenčí tyčinky, posypeme anýzem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 10 minut, dokud tyčinky nezezlátnou. |
3 | Plech vyndáme z trouby, necháme vychladnout, tyčinky sesbíráme a upravíme na talířky nebo do skleniček. |