Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 37880

Ingredience

250 g Brusinky
2 ks Cibule
1 ks Feferony
200 g Houby čerstvé
600 g Mufloní maso
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
50 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 dl Víno červené
1 l Vývar z hovězích kostí
2 kávová lžička Zázvor mletý
Mořidlo
20 g Bobkový list
1 ks Citrony
10 g Nakládaný zelený pepř
10 g Nové koření celé
2 dl Olej olivový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 974kJ
6% Sacharidy 21 g
76% Tuky 57 g
45% Sodík 907 mg
43% Bílkoviny 24 g

Muflon na žampiónech postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, nakrájíme na větší plátky, vložíme do misky, přidáme nové koření, na plátky nakrájený citron, celý pepř, bobkový list, prolisovaný česnek, zalijeme olejem, promícháme a necháme na chladném místě naložené celou noc.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme na tenké nudličky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, vložíme na tenké pásky nakrájené naložené maso, mletý zázvor, na kolečka nakrájenou feferonku, na tenké nudličky nakrájenou slaninu, zalijeme vývarem, osolíme, přiklopíme a dusíme přibližně 50 minut. Do poloměkkého masa přidáme na pásky nakrájené houby, přidáme víno, vylijeme brusinky a necháme přiklopené vařit dalších přibližně 40 minut.

3

Měkké maso nakonec dochutíme pepřem.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé, na teplém talíři, vhodná příloha je rýže, smažené hranolky, krokety, ale i čerstvý chléb. Na talíři můžeme ozdobit borůvkami a vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept