Muflon na žampiónech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muflon na žampiónech
Muflon na žampiónech
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 37880 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Brusinky |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
200 g | Houby čerstvé |
600 g | Mufloní maso |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno červené |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Mořidlo | |
---|---|
20 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
10 g | Nakládaný zelený pepř |
10 g | Nové koření celé |
2 dl | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 19,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cibule, Feferony, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zázvor mletý, Bobkový list, Česnek, Citrony, Nové koření celé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené, Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Muflon na žampiónech postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na větší plátky, vložíme do misky, přidáme nové koření, na plátky nakrájený citron, celý pepř, bobkový list, prolisovaný česnek, zalijeme olejem, promícháme a necháme na chladném místě naložené celou noc. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme na tenké nudličky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova, vložíme na tenké pásky nakrájené naložené maso, mletý zázvor, na kolečka nakrájenou feferonku, na tenké nudličky nakrájenou slaninu, zalijeme vývarem, osolíme, přiklopíme a dusíme přibližně 50 minut. Do poloměkkého masa přidáme na pásky nakrájené houby, přidáme víno, vylijeme brusinky a necháme přiklopené vařit dalších přibližně 40 minut. |
3 | Měkké maso nakonec dochutíme pepřem. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé, na teplém talíři, vhodná příloha je rýže, smažené hranolky, krokety, ale i čerstvý chléb. Na talíři můžeme ozdobit borůvkami a vyšlehanou šlehačkou.