Salát z červeného zelí s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí s fenyklem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37881 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové červené |
Zálivka | |
---|---|
100 g | Chutney mangové |
1 kávová lžička | Garam masala |
80 g | Majonéza |
60 ml | Mléko kefírové |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 350,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Sůl, Zelí hlávkové červené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý, Chutney mangové, Garam masala, Majonéza, Mléko kefírové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného zelí s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Červené zelí omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Červenou cibuli omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Fenykl nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Všechny druhy zeleniny smícháme ve velké salátové míse, osolíme a opepříme. |
3 | Zálivku si připravíme tak, že smícháme mangové čatní, majonézu, kefír a garam masala, dochutíme solí. |
4 | Zelný salát přelijeme připravenou zálivkou, vše důkladně promícháme a podáváme jako přílohu k masu. |