Závitky z kančího bůčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z kančího bůčku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37883 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1,2 kg | Kančí bok |
2 ks | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
3 ks | Nové koření celé |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 342,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí bok, Klobása Dunajská, Koření grilovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z kančího bůčku postup přípravy receptu:
1 | Kančí bůček vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, zaprášíme paprikou a osolíme. |
2 | Na každý plátek položíme třetinu klobásy, maso zavineme, sepneme jehlou a vložíme do pekáče na cibuli, kterou jsme nakrájeli na plátky. Přidáme nové koření, pepř, závitky posypeme grilovacím kořením, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |