Maliny v jablečné huspenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maliny v jablečné huspenině
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37884 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
120 g | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
200 g | Maliny |
80 ml | Mléko zahuštěné slazené |
0,5 l | Voda pitná |
2 plátek | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 305,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 127,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Maliny, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko zahuštěné slazené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maliny v jablečné huspenině postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a mělce vydlabeme. Vložíme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou šťávou a pozvolna vaříme, až jsou měkká, ale nerozpadají se. Jablka vyjmeme, vložíme do misky a naplníme malinami. Do vývaru z jablek přidáme vydlabanou dužinu a necháme rozvařit. V hrnku s vodou rozpustíme želatinu, pozvolna zahříváme, až zprůhlední, ale nevaříme. Smícháme s rozvařenou dužinou a zalijeme naplněná jablka v miskách. Necháme vychladit a podle fantazie ozdobíme kondenzovaným mlékem a čerstvými malinami. |