Kapustový svítek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustový svítek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3789 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustový svítek postup přípravy receptu:
1 | Kapustu omyjeme, rozpůlíme a uvaříme téměř doměkka. |
2 | Máslo utřeme se žloutky, přidáme usekanou a okapanou kapustu a mlékem mírně navlhčenou strouhanku. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. |
3 | Pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě. |
Poznámka
Podáváme k pečenému masu.