Ovocný krupicový nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný krupicový nákyp
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37890 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
300 g | Maliny |
50 ml | Pomerančová šťáva |
200 g | Pšeničná krupice |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
9 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 137,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Pomerančová šťáva, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný krupicový nákyp postup přípravy receptu:
1 | Krupici rozmícháme ve 2dl vody, zbylou vodu s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme krupici. Zvolna vaříme, až vznikne jemná kaše. Necháme vychladnout a mezitím vyšleháme tuhý sníh z bílků. Do kaše nejdříve vmícháme pomerančovou šťávu a postupně jemně sníh. Rozdělíme do misek na jednotlivé porce a zalijeme protlakem z rozmixovaných malin. |