Brambory plněné ementálem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné ementálem a slaninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37893 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
240 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 41,4mg |
Draslík | 737,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Pažitka, Šalotka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné ementálem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory důkladně omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. |
2 | Poté brambory slijeme a necháme trochu zchladnout. Po zchladnutí brambory překrojíme na polovinu a vnitřky za pomoci lžičky vydlabeme. Vydlabané vnitřky odkládáme do misky. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
4 | Do misky k bramborové hmotě nastrouháme 2/3 ementálu, na kostičky nakrájenou slaninu, zakysanou smetanu, najemno nasekanou šalotku, sůl, pepř a worcesterskou omáčku. Vše důkladně promícháme. |
5 | Takto připravenou hmotou plníme vydlabané brambory, sypeme zbytkem nastrouhaného ementálu a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. |
6 | Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Před podáváním zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |