Recept

Jehněčí kýta po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 240 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 220 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37895

Ingredience

10 ml Citronová šťáva
1,5 kg Jehněčí kýta
20 g Koriandr čerstvý
40 g Ořechy Kešu
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
Marináda
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Hřebíček
150 g Jogurt bílý
3 g Kardamom
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Pepř cayenský
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
70 g Zázvor celý
8 stroužek Česnek
3 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 769 kcal
Kilojoule 3 219kJ
5% Sacharidy 18 g
68% Tuky 51 g
39% Sodík 784 mg
104% Bílkoviny 59 g

Jehněčí kýta po indicku postup přípravy receptu:

1

Na jogurtovou marinádu rozmixujeme česnek, zázvor, med, citronovou šťávu, kardamom, kmín, kurkumu, cayenský pepř, sůl, skořici, hřebíček, jogurt a šafrán.

2

Kýtu vykostíme a směsí potřeme maso. Maso zakryjeme a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat.

3

Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osolíme. Položíme je na pekáč s roštem a 3 1/2 hodiny doměkka pečeme v předehřáté troubě při 160 °C.

4

Maso vyjmeme z trouby a udržujeme teplé. Šťávu z pekáče slijeme a ochutíme citronovou šťávou. Šťávu prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.

5

Maso nakrájíme na porce. Smícháme se šťávou, ozdobíme kešu oříšky, nasekaným koriandrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept