Jehněčí kýta po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta po indicku
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 220 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37895 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
1,5 kg | Jehněčí kýta |
20 g | Koriandr čerstvý |
40 g | Ořechy Kešu |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Marináda | |
---|---|
8 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 ks | Hřebíček |
150 g | Jogurt bílý |
3 g | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín římský |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
3 g | Šafrán |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 201,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3,2mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Koriandr čerstvý, Ořechy Kešu, Sůl, Česnek, Citronová šťáva, Hřebíček, Jogurt bílý, Kardamom, Kmín římský, Kurkuma, Med včelí, Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta po indicku postup přípravy receptu:
1 | Na jogurtovou marinádu rozmixujeme česnek, zázvor, med, citronovou šťávu, kardamom, kmín, kurkumu, cayenský pepř, sůl, skořici, hřebíček, jogurt a šafrán. |
2 | Kýtu vykostíme a směsí potřeme maso. Maso zakryjeme a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat. |
3 | Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osolíme. Položíme je na pekáč s roštem a 3 1/2 hodiny doměkka pečeme v předehřáté troubě při 160 °C. |
4 | Maso vyjmeme z trouby a udržujeme teplé. Šťávu z pekáče slijeme a ochutíme citronovou šťávou. Šťávu prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. |
5 | Maso nakrájíme na porce. Smícháme se šťávou, ozdobíme kešu oříšky, nasekaným koriandrem a podáváme. |