Britský smetanový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Britský smetanový dezert
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37899 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Džem jahodový |
300 g | Jahody zahradní |
250 ml | Likér mandlový - Amaretto |
150 g | Maliny |
50 g | Mandle |
200 g | Piškoty dětské kulaté |
1,5 l | Smetana 33% (šlehačka) |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 255,1mg |
Draslík | 72,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 205,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem jahodový, Likér mandlový - Amaretto, Piškoty dětské kulaté, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Britský smetanový dezert postup přípravy receptu:
1 | Vaječný krém si připravíme tak, že do hrnce nalijeme 1 litr smetany a dáme ohřát na sporák. V misce rozšleháme žloutky, celá vejce a cukr. |
2 | Když smetana dosáhne bodu varu, hrnec sundáme ze sporáku a za stálého míchání přidáváme vaječnou směs. |
3 | Hrnec postavíme znovu na sporák a za stálého míchání necháme zhoustnout. |
4 | Připravíme si větší skleněnou mísu, směs z hrnce do ní vlijeme, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Mísu zakryjeme a necháme vychladnout. |
5 | Vždy dva piškoty k sobě slepujeme jahodovým džemem a klademe na dno větší mísy. Na piškoty nalijeme mandlový likér a necháme vsáknout do piškotů. Na piškoty vrstvíme jahody a maliny a vše přelijeme zchladlým smetanovým krémem. Poté mísu zakryjeme a vložíme na 60 minut do chladničky. |
6 | 500 ml šlehačky ušleháme, z chladničky vyndáme ztuhlý dezert a zdobíme ho ušlehanou šlehačkou. Povrch posypeme najemno nasekanými mandlemi. |