Cikánský chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánský chléb
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 379 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
1000 g | Chléb pšeničný (bílý) |
100 g | Hořčice |
5 g | Kmín celý |
150 g | Křen |
100 g | Paprika sterilovaná |
2 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
1000 g | Vepřový bok |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 400,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Kmín celý, Křen, Paprika sterilovaná, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánský chléb postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky (1ks na porci). |
2 | Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. |
3 | Plátky masa rozložíme do pekáče na plocho, posypeme kmínem, podlijeme vodou a v rozpálené troubě upečeme doměkka. |
4 | Měkké, dozlatova upečené plátky klademe na krajíčky chleba, potřeme hořčicí, posypeme očištěným, nastrouhaným křenem a nakonec ozdobíme kapií. |