Dort pavlova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort pavlova
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37903 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
500 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
200 g | Kompot borůvkový |
4 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
600 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 kávová lžička | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 43,7mg |
Vláknina | 457,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot borůvkový, Ocet vinný, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort pavlova postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem. |
2 | V misce ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, přidáme 2 lžičky vinného octa, vanilkové aroma a kukuřičný škrob. Vše zlehka promícháme. |
3 | Hotovou hmotu vylijeme do dortové formy a povrch uhladíme. |
4 | Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. |
5 | Dort vyjmeme z dortové formy a položíme na tác. |
6 | Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme šlehačku a rozetřeme ji navrch dortového korpusu. |
7 | Kompotované borůvky slijeme a necháme okapat, poté je klademe na šlehačku na dortovém korpusu. Před podáváním ještě zakápneme šťávou z borůvkového kompotu. |