Kančí plec s růžičkovou kapustou a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí plec s růžičkovou kapustou a kapary
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37905 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Kančí plec |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Na kapustu | |
---|---|
150 g | Kapusta růžičková |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 49,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kančí plec, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková), Kapusta růžičková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí plec s růžičkovou kapustou a kapary postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu uvaříme doměkka, rychle přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V kastrole zpěníme cibuli na oleji, přidáme maso, dobře osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
3 | Děrovanou sběračkou maso vyjmeme, do šťávy zašleháme smetanu, v níž jsme rozkverlali mouku a alespoň pět minut povaříme. |
4 | Do omáčky vrátíme maso, přimícháme scezené kapary, kapustu a minutu povaříme. |