Bílkový krém na zdobení perníků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílkový krém na zdobení perníků
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37908 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
170 g | Cukr krupice |
15 ml | Ocet vinný |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 170g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 68,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Bílkový krém na zdobení perníků postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme syrový bílek, přilijeme ocet, promícháme a postupně přisypáváme krupicový cukr. Stále mícháme, nejméně 15 minut, až se utvoří lesklý krém. |
2 | Krémem naplníme igelitový pytlík, odstřihneme malý kousek špičky a vytlačujeme bílkový krém na cukroví. Nejvhodnější je ke zdobení perníků. Krém necháme asi 8 minut zaschnout, aby se neotíral. |