Pečená kančí plec s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kančí plec s mrkví
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Kančí plec |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kg | Mrkev kořen |
80 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Voda pitná |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 216,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kančí plec, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kančí plec s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Kančí plec vykostíme a nakrájíme na kostky. V pekáči rozpálíme olej, na něm osmažíme maso, osolíme, okmínujeme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. |
2 | Když je maso poloměkké, přidáme očištěnou mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenké nudličky a dopečeme. Do směsi na závěr vmícháme mouku rozšlehanou ve vodě, chvíli podusíme, ochutíme cukrem a podáváme. |