Jednoduchý recept

Smažené řízky ze srnčí kýty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37916
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brambory
0,5 kávová lžička Koření Zvěřina
100 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
600 g Srnčí kýta
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 561kJ
5% Sacharidy 16 g
67% Tuky 50 g
15% Sodík 309 mg
144% Bílkoviny 81 g

Smažené řízky ze srnčí kýty postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme, stejně jako sýr.

2

Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme kořením na divočinu. Řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

3

Těstíčko připravíme umícháním brambor, sýra, mléka, ušlehaných vajec a mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept