Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37917
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Jehněčí kýta
250 g Ledvinky jehněčí
15 g Rozmarýn čerstvý
15 g Tymián čerstvý
Marináda
2 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
10 g Pomerančová kůra
40 ml Pomerančová šťáva
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
10 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 925kJ
6% Sacharidy 23 g
35% Tuky 26 g
34% Sodík 677 mg
60% Bílkoviny 34 g

Jehněčí medailonky postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme pomerančovou kůru a šťávu, med, olej, drcený česnek, tymián, rozmarýn, podle chuti sůl a pepř. Do marinády vložíme maso nakrájené na medailonky, několikrát je obrátíme, zakryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.

2

Maso vyjmeme z marinády, ale uchováme ji. Doprostřed každého medailonku položíme kousek ledvinky. Maso umístíme 10 cm pod horký gril a 7 minut je z každé strany doměkka grilujeme.

3

Zatím přecedíme marinádu do hrnce, přivedeme k varu a několik minut zvolna vaříme, až začne připomínat sirup. Ochutnáme, dokořeníme, medailonky šťávou polijeme, ozdobíme tymiánem a rozmarýnem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept