Recept

Hermelínové omelety s hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37918
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
120 g Hříbky čerstvé
1,5 polévková lžíce Kečup
120 g Lišky čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Šalotka
150 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
270 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 292kJ
6% Sacharidy 21 g
54% Tuky 41 g
16% Sodík 325 mg
46% Bílkoviny 26 g

Hermelínové omelety s hříbky postup přípravy receptu:

1

Ze zralého sýru Hermelín vydlabeme měkkou část, kterou dáme do misky. Plíseň ze sýru rozmixujeme na kaši a přidáme ji do misky. Přilijeme smetanu a smícháme ji se sýrem. Přidáme žloutky a prošleháme. Dochutíme solí, bílým pepřem a nakonec přidáme tuhý sníh.

2

Hříbky s liškami očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Očištěné šalotky s česnekem pokrájíme na plátky. Petrželku kudrnku omyjeme, setřepeme z ní vodu a drobně ji pokrájíme.

3

V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme plátky hub, které za stálého míchání osmažíme dozlatova. Ochutíme je solí (0,5 lžičky), černým pepřem a přimícháme petrželku. Houby vyjmeme a uchováme v teple.

4

V druhé pánvi rozpálíme olej (2 lžíce) a z připraveného sýrového těstíčka usmažíme 4 omelety: porci těsta nabereme malou naběračkou a nalijeme ji na rozpálený olej. Pohybem pánve těsto protřepeme a rozlijeme do stran. Omeleta by se nám neměla přichytit. Omelety pečeme zakryté přibližně 4 minuty, až se povrch zpevní.

5

Usmažené omelety dáme na talíře, pokryjeme houbami s petrželkou, pokapeme pikantním kečupem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept