Anglické jehněčí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglické jehněčí kotlety
Anglické jehněčí kotlety
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 170 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37919 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
250 g | Cibule |
1 kg | Jehněčí kotlety |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Jehněčí kotlety, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglické jehněčí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Do zapékací mísy dáme polovinu na plátky nakrájených brambor, zakryjeme je polovinou cibule, na ni položíme osolené kotlety, petrželku, tymián, bobkový list a pepř. Přikryjeme vrstvou zbylé cibule a nakonec bramborami. Každou vrstvu osolíme a opepříme. |
2 | Zalijeme vodou, aby byla mísa do poloviny plná. Zakryjeme těsnou poklicí, dáme do trouby předehřáté na 160 °C a 2-2 1/2 hodiny dusíme, dokud nejsou maso i brambory měkké. |
3 | Bez poklice pečeme při 220 °C 20-30 minut, vrchní vrstvu necháme zapéci dohněda . Před podáváním zasypeme petrželkou. |