Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37924

Ingredience

250 g Cibule
1,5 kg Jehněčí maso
175 g Meruňky
2 polévková lžíce Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
600 ml Vývar jehněčí
125 g Čočka jedlá
Marináda
1 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Olej olivový
175 ml Pomerančová šťáva
3 g Skořice mletá
1 kávová lžička Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 649kJ
7% Sacharidy 25 g
44% Tuky 33 g
16% Sodík 324 mg
62% Bílkoviny 35 g

Jehněčí s čočkou postup přípravy receptu:

1

Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, drcený česnek, zázvor, koriandr a skořici.

2

Kousky masa v marinádě řádně obalíme, mísu volně přikryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce.

3

Maso vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). V zapékací míse rozpálíme olej, po částech přidáme kousky masa a zprudka je 5 minut dohněda smažíme. Potom je děrovanou naběračkou vyjmeme.

4

Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu. Z nádoby ji pak vyjmeme.

5

Do zapékací mísy klademe postupně vrstvy masa, cibule, čočky a nakrájených meruněk, každou vrstvu podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a marinádu. Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Před podáváním ochutnáme a dokořeníme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept