Jehněčí s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s čočkou
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37924 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
125 g | Čočka jedlá |
1,5 kg | Jehněčí maso |
175 g | Meruňky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
600 ml | Vývar jehněčí |
Marináda | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
175 ml | Pomerančová šťáva |
3 g | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 189,2mg |
Draslík | 521,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Meruňky, Sůl, Česnek, Koriandr mletý, Pomerančová šťáva, Skořice mletá, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar jehněčí, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Marináda: smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, drcený česnek, zázvor, koriandr a skořici. |
2 | Kousky masa v marinádě řádně obalíme, mísu volně přikryjeme a necháme přes noc marinovat v chladničce. |
3 | Maso vyjmeme z marinády (marinádu uchováme). V zapékací míse rozpálíme olej, po částech přidáme kousky masa a zprudka je 5 minut dohněda smažíme. Potom je děrovanou naběračkou vyjmeme. |
4 | Vložíme nasekanou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu. Z nádoby ji pak vyjmeme. |
5 | Do zapékací mísy klademe postupně vrstvy masa, cibule, čočky a nakrájených meruněk, každou vrstvu podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a marinádu. Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C, až maso změkne. Před podáváním ochutnáme a dokořeníme. |