Recept

Srnčí řízky se šunkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37927
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 polévková lžíce Křen
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
600 g Srnčí kýta
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 806 kcal
Kilojoule 3 371kJ
1% Sacharidy 5 g
72% Tuky 54 g
12% Sodík 238 mg
127% Bílkoviny 72 g

Srnčí řízky se šunkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a usmažíme na sádle. Usmažené řízky vložíme do mísy a držíme na teple.

2

V pánvi na másle osmažíme na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, jemně strouhaný křen a drobně posekanou petrželovou nať a provaříme. Omáčku ochutíme pepřem a solí.

3

Řízky podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept