Srnčí řízky se šunkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky se šunkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37927 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Křen |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
600 g | Srnčí kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 279,1mg |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 15,0mg |
Vláknina | 217,5mg |
Vitamín A | 1,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí kýta, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky se šunkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a usmažíme na sádle. Usmažené řízky vložíme do mísy a držíme na teple. |
2 | V pánvi na másle osmažíme na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, jemně strouhaný křen a drobně posekanou petrželovou nať a provaříme. Omáčku ochutíme pepřem a solí. |
3 | Řízky podáváme přelité omáčkou. |