Omáčka smetanová (základní předpis) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka smetanová (základní předpis)
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3793 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 188,1mg |
Draslík | 13,1mg |
Vláknina | 28,8mg |
Vitamín A | 173,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka smetanová (základní předpis) postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vlijeme do rendlíku, mírně osolíme, zasypeme hrubou moukou a za stálého míchání pozvolna vaříme cca 10 minut. |
2 | Žloutky rozkvedláme v trošce studené smetany, přilijeme do omáčky, kterou zahřejeme jen k bodu varu. Již nevaříme, neboť by se žloutky srazily. |
3 | Hotovou omáčku dle vlastní chuti přisladíme a okyselíme. |