Jednoduchý recept

Omáčka smetanová (základní předpis)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3793
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
0,5 l Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 764kJ
2% Sacharidy 6 g
20% Tuky 15 g
3% Sodík 52 mg
9% Bílkoviny 5 g

Omáčka smetanová (základní předpis) postup přípravy receptu:

1

Smetanu vlijeme do rendlíku, mírně osolíme, zasypeme hrubou moukou a za stálého míchání pozvolna vaříme cca 10 minut.

2

Žloutky rozkvedláme v trošce studené smetany, přilijeme do omáčky, kterou zahřejeme jen k bodu varu. Již nevaříme, neboť by se žloutky srazily.

3

Hotovou omáčku dle vlastní chuti přisladíme a okyselíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept