Závitky z jelení kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z jelení kýty
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37930 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
800 g | Jelení kýta |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Maso mleté - mix |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Na kroupy | |
---|---|
150 g | Kroupy ječné |
500 ml | Voda pitná |
Na houby | |
50 g | Houby sušené |
200 ml | Voda pitná |
Na jíšku | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 229,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Kroupy ječné, Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z jelení kýty postup přípravy receptu:
1 | Kroupy uvaříme doměkka a scedíme, sušené houby uvaříme, scedíme a překrájíme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V míse řádně smícháme mleté maso, kroupy, česnek, houby, rozšlehané vejce, osolíme a opepříme. |
3 | Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme. |
4 | Na každý plátek navrstvíme masovou směs, zavineme a převážeme nití. |
5 | V kastrole na oleji zpěníme cibuli, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Poté maso podlijeme vývarem, přidáme celý pepř, kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
6 | Závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. |
7 | Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky. Omáčku povaříme alespoň čtvrt hodiny a poté přecedíme. |
8 | Závitky podáváme přelité omáčkou. |