Guláš ze srnčí plece - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš ze srnčí plece
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37931 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
700 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
400 g | Lečo sterilované |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
50 g | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1,5 kg | Srnčí plec |
1 kávová lžička | Sůl |
Na houby | |
---|---|
50 g | Houby sušené |
200 ml | Voda pitná |
Na jíšku | |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 290,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Nové koření mleté, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Srnčí plec, Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš ze srnčí plece postup přípravy receptu:
1 | Maso vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, sušené houby uvaříme a scedíme, česnek prolisujeme. |
2 | V kastrole na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Vmícháme papriku, zamícháme a přilijeme vývar. K masu přimícháme koření, sůl, sójovou omáčku, rajčatový protlak, česnek a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté do omáčky zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, přidáme houby, zeleninu na lečo a na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny povaříme. |