Recept

Barevná rýže s fazolemi

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37932

Ingredience

80 g Fazole černé
83 g Fazole červené
85 g Jáhly - loupané proso
360 g Lepkavá rýže
10,5 g Sůl
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
17% Sacharidy 60 g
2% Tuky 2 g
53% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Barevná rýže s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Černé fazole propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme je. Po namočení je scedíme a necháme okapat asi 10 minut. Africké jáhly proplachujeme třením pod tekoucí vodou, než odtéká čistá, potom necháme namočené asi hodinu, po scezení necháme okapat asi 10 minut. Fazole přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou a scezené je necháme 10 minut okapat. Fazole vsypeme do hrnce s 1 litrem horké vody a přivedeme je k varu. Ve zvláštním kastrůlku rozpustíme v 1 dl vody sůl a přivedeme k varu. Touto slanou horkou vodou solíme vařící se fazole. Když se voda vaří, fazole scedíme (scezenou vodu z fazolí použijeme na vaření rýže). Potom vodu vyměníme, v čerstvé vodě vaříme dalších 20 minut a dbáme, aby fazole nepopraskaly. Do vody, ve které jsme vařili fazole, dáme vařit rýži. Když je rýže měkká, scedíme ji. Do kastrolu s vodou nasypeme vařenou rýži, černé fazole a vše zahřejeme k bodu varu. Když se vše začne vařit, vaříme směs 3 minuty. Po této době zmírníme plamen, přidáme jáhly a vaříme dalších 10 minut. Když je vše nasáklé vodou, vaříme ještě 13 minut.

2

Po této době vypneme plamen a pokrm necháme v hrnci dojít. Podáváme teplé, dobře promíchané, v miskách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept