Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37934
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
4 kávová lžička Pepř 4 barev
4 ks Rohlíky bílé
2 ks Šalotka
2 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Čedar
100 g Sýr Rokfór
600 g Žampiony čerstvé
Domácí krémová smetana - Crème fraîche
1 polévková lžíce Podmáslí kysané 1%
16 dl Smetana 16% (pochoutková)

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,490 kcal
Kilojoule 6 233kJ
21% Sacharidy 77 g
154% Tuky 115 g
59% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Labužnické žampiony postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté menší hlavičky žampionů potřeme japonskou marinádou Teriyaky (na zeleninu). Šalotky pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme.

2

V pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém krátce ze všech stran orestujeme hlavičky žampionů, přidáme k nim cibuli s česnekem a společně restujeme další 2 minuty, pak pánev zakryjeme poklicí a dusíme asi 2 minuty. Přimícháme ještě 2-3 lžíce omáčky Teriyaky a následně 4 lžíce Crème fraîche. Na dochucení přimícháme čerstvě pomletý pepř 4 barev. Sýr Rokfór a sýr Čedar nastrouháme a každý zvlášť dáme do misky.

3

Zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme nastrouhanými loupanými mandlemi, které jsme smíchali se strouhankou z bílého pečiva. Žampionovou směs s omáčkou vyklopíme do vysypané formy. Posypeme ji nastrouhaným sýrem tak, že pomyslně rozdělíme porce posypáním na 8 dílů - 4 porce budou posypány čedarem a 4 porce Rokfórem (Nivou).

4

Žampiony zapékáme v předem vyhřáté troubě při 220°C přibližně 10-15 minut, porce rozdělíme (každý dostane posypaný oběma druhy sýru) a servírujeme s teplými křupavými rohlíky.

5

Domácí krémová smetana - Crème fraîche [37800]:

6

Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak ji zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.

7

Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept